Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Jer 28, 1-17, Mt 14, 13-21

Nestrácaj čas vysvetľovaním: Ľudia počujú len to, čo chcú počuť (Paulo Coelho).

Potvrdzuje to postoj ľudu v spore Hananiáša a Jeremiáša. Ľudia sa tešili z Hananiášových „proroctiev“: Toto hovorí Pán zástupov, Boh Izraela: Polámem jarmo babylonského kráľa. Ešte dva roky a ja vrátim na toto miesto všetky nádoby Pánovho domu, ktoré vzal babylonský kráľ Nabuchodonozor z tohoto miesta a odniesol do Babylonu. A Joachimovho syna, judejského kráľa Jechoniáša, i všetkých judejských zajatcov, ktorí odišli do Babylonu, privediem späť na toto miesto, hovorí Pán; lebo polámem jarmo babylonského kráľa. Jeremiáš kázal, že im nepomôže ani chrám ak sa neobratia. A dali do väzenia. A keď padol chrám, a národ sa dostal do zajatia, pripisovali to „zlému proroctvu“ Jeremiáša.

Ako to bolo s apoštolmi v evanjeliovom príbehu? Zmietaní búrkou chceli počuť nejaké slova útechy. Aj počuli. Ježiš sa im hneď prihovoril: „Vzchopte sa! To som ja, nebojte sa!“ Lenže aj slova útechy sú niekedy ťažko uveriteľné. Preto musíme obdivovať Petra, ktorý mu povedal: „Pane, ak si to ty, rozkáž, aby som prišiel k tebe po vode.“ A Ježiš mu povedal: „Poď!“. Aj chcel počuť tie slova, aj spočiatku uveril, vystúpil z loďky, vykročil po vode a šiel k Ježišovi. Ale keď videl silný vietor, naľakal sa. Začal sa topiť a vykríkol: „Pane, zachráň ma!“ Ježiš hneď vystrel ruku, zachytil ho a povedal mu: „Maloverný, prečo si pochyboval?“

Takže sú aj slová, ktoré chceme počuť, ale je im ťažko uveriť a sklameme. Čo je potrebné? Viac dôverovať – učiť sa tomu a prosiť o Ježišovho Ducha, aby sme to zvládli.

Turzovka – Dom sv. Jozefa, 3.8.2020

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.