Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Oz 11, 1. 3-4. 8e-9, Mt 10, 7-15

Sledoval som hodnotnú reláciu o výchove.

Autori sa zhodli v jednom: Dieťa pre zdravý vývoj potrebuje oboch rodičov. Štatistikmi z rôznych krajín poukázali na to, že z neúplných rodín sa omnoho viac grupujú kriminálnici a závislaci.

Prečo? V neúplnej rodine chýba dieťaťu istota, prítomnosť otca a matky. Otec aj matka sa totiž vzájomne dopĺňajú pri formovaní intelektuálneho a citového života. Mužom pripisujeme viac racionalitu, ženám citovosť.

U tvrdého proroka Ozeáša však badáme v dnešnom úryvku princíp materskosti. Hovorí o tom ako Boh s materinskou nehou formoval starozákonný ľud a ako v súčasnosti sa k nemu s láskou stará. Čítame: Povrazmi láskavosti som ich priťahoval, lanami lásky; bol som im ako ten, čo dvíha dieťa k svojmu lícu, skláňal som sa k nemu a kŕmil som ho. Srdce sa vo mne obracia, rozhorieva sa vo mne súcit. Pekné, však! A ubezpečuje: Nebudem konať v zápale svojho hnevu, nezničím zase Efraim.

A Boh to plní. Poslal svojho Syna a ten posiela apoštolov. „Choďte a hlásajte: ‚Priblížilo sa nebeské kráľovstvo.‘

Turzovka, 9.7.2020

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.