Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

2 Pt 3, 12-15a. 17-18, Mk 12, 13-17

Ako bohoslovec som bol na návšteve vedeckého pracovníka.

Začal hovoriť o najnovších poznatkoch o vesmíre. Bol nadšený z listu sv. Petra, ktorého úryvok sme si práve čítali: očakávate túžobne príchod Božieho dňa, pre ktorý sa nebesia páľavou rozplynú a živly sa v ohni roztopia! Podľa jeho prísľubu očakávame nové nebo a novú zem, na ktorých prebýva spravodlivosť. Podľa neho Peter popisuje vo svojej prorockej vízii koniec sveta.

Neviem ako je to podľa najnovších predstav vedcov, tie sa menia a nakoniec to nie je dôležité. Podstatné je to čo Peter píše ďalej: Preto, milovaní, keď toto očakávate, usilujte sa, aby vás našiel nepoškvrnených a bez úhony, v pokoji.

A pre nás je ešte dôležitejšie toto pokračovanie: A zhovievavosť nášho Pána pokladajte za spásu. Už vtedy považoval Peter za zhovievavosť, že Pán im dáva čas. A čo by sme mali povedať po 2 000 rokoch; superzhovievavosť.

Vychádza mi z toho platiť Bohu daň za čas, ktorého sa nám dostalo (evanjelium).

Turzovka, 2.6.2020

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.