Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 22, 30; 23, 6-11, Jn 17, 20-26

Vylejte vedro vody – omnoho rýchlejšie sa vyparí ako z nádoby.

Aj na nepremokavom podklade. Rozrúbte poleno na malé triesky – omnoho rýchlejšie zhorí ako celé poleno. Príroda nás učí, že ak sa niečo chce zachovať, musí to držať spolu. Prapredok Svätopluk nám to zanechal v legende o prútoch. Lenže, ako je to v národe? A nielen našom a žiaľ aj medzi kresťanmi. Nejednota – to sú dejiny ľudstva a je to zároveň tragédia ľudstva. Počuli sme to aj v prvom čítaní: Ale Pavol vedel, že jedna časť sú saduceji a druhá farizeji. Preto sa medzi nimi strhol sa veľký krik... veliteľ z obavy, že Pavla roztrhajú, poslal dolu vojakov, aby im ho vyrvali a odviedli do pevnosti.

Potrebu jednoty nám Pán Ježiš zdôraznil v modlitbe: „Svätý Otče, neprosím len za nich, ale aj za tých, čo skrze ich slovo uveria vo mňa, aby všetci boli jedno, ako ty, Otče, vo mne a ja v tebe, aby aj oni boli v nás jedno. A vyjadril aj dôvod jednoty: aby svet uveril, že si ma ty poslal. A keďže to považuje za dôležite, zopakoval: Nech sú tak dokonale jedno, aby svet spoznal, že si ma ty poslal a že ich miluješ tak, ako miluješ mňa.

Jednota jeho nasledovníkov je svedectvom svetu a je to zároveň zákon zachovania kresťanstva. Tiež zákon zachovania jednotlivých kresťanov – každého z nás. Iba v jednote s inými sme zjednotení s Ježišom a tým so Stvoriteľom, ktorý dáva život. Veď tak je Ježiš v nás a my v ňom.

Turzovka, Dom sv. Jozefa, 28.5.2020




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.