Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 18, 9-18, Jn 16,20-23a 

Nechceme si dať zobrať:

Majetok, dobré meno, osobu do ktorej sme zaľúbení, a mnoho ďalších veci. Ak poviem: Nechceme si dať zobrať šťastie, zdravie - to už vyzerá zložito. Prečo? Ako si udržať šťastie? Ako si zachovať zdravie? Niekedy vieme, ale... Koľkí vieme, že by sme mali dodržiavať (rôzne) diéty a nevieme ich zvládnuť. Stojí nás to námahu.

Čo poviete na: „Nedať si zobrať radosť. Ako sa to dá, je to možné. Dnes sme počuli: Budete žialiť, ale váš smútok sa premení na radosť, a budete žialiť, ale váš smútok sa premení na radosť.

Všetci by sme chceli „vlastniť“ radosť. Dá sa ju udržať? Záleží to od nás?

Kedysi mal v seminári páter Angelus krížovú cestu o radosti. Každé zastavenie prežíval z pohľadu radosti. A darilo sa mu to. Pamätám, pri páde pod krížom sa modlil, že Pán má radosť, že povstal a mohol zavŕšiť dielo spásy. To je vysoká škola duchovného života. Z tohto pohľadu sa dá „nenechať si zobrať radosť“. Potom vaše srdce sa bude radovať. A vašu radosť vám nik nevezme.

Prosme o Tešiteľa!

Turzovka, Dom sv. Jozefa, 22.5.2020




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.