Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 13, 13-25, Jn 13, 16-20

Hovorí sa o rodinkárstve v politike, pri menovaní do lukratívnych funkcií.

Popusťte uzdu fantázii; koho by ste vy pozvali za spolupracovníka, dali niekomu zodpovednú funkciu, keby ste mali význačné postavenie?

Dnes hovorí Pán Ježiš vážne slova: Ja viem, koho som si vyvolil. Povedal to apoštolom, ale hovorí to aj nám. Každý kto toto číta je tiež povolaný. Každému z nás hovorí: Ja viem, koho som si vyvolil.

Ježiš hovorí ďalej o Judášovi: Ten, ktorý je môj chlieb, zdvihol proti mne pätu. Napadlo pri tomto niekom z nás, žeby to mohlo platiť i o nás? No, je to možné. V prvom čítaní sme mohli zachytiť krátku poznámku: Ján od nich odišiel a vrátil sa do Jeruzalema. Pavol bral Jánov odchod ako zradu, alebo aspoň slabosť a neskôr kvôli nemu mal s Barnabášom spor.

Toto Jánovo sklamanie je zároveň pre nás nádej. Ján je dobre známy evanjelista Marek. Dozrel a stal sa prínosom pre prvotnú Cirkev a cez evanjelium aj pre nás.

Takže: Pán Ježiš vie koho si vyvolil. Vie to aj o nás a dal nám dôveru.

Turzovka - Vršek, 7.5.2020




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.