Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 6,8-15, Jn 6, 22-29

Každý je pre seba dosť múdry – hovorí príslovie.

Chce sa tým povedať, že každý chce pre seba dobro. Zdá sa, že to platí. Skúsme sa z tohto pohľadu pozrieť na dnešné čítania.

V prvom čítaní zo Skutkov apoštolov sa objavuje Štefan, ktorý bol plný milosti a sily, robil veľké divy a znamenia medzi ľudom. Predsa sa proti nemu postavili Židia patriaci k niektorým synagógam. Aj napriek tomu, že jeho tvár bola ako tvár anjela, pobúrili ľud, starších a zákonníkov, zbehli sa, zdrapli ho a zaviedli pred veľradu.

Zdá sa, že to nemá súvis s myšlienkou uvedenou v úvode. Ale nie je to úplne tak. Štefan nezapadá do ich spôsobu života, lebo mení obyčaje, sebecké postoje členov spomínaných synagóg. Narúša ich život, ich myslenie, zaužívané zvyky.

Pán Ježiš v evanjeliu priamo vytýka svojim „obdivovateľom“ preto lebo jedli z rozmnožených chlebov a nasýtili sa. Napokon po jeho slovách: Nezháňajte sa za pominuteľným pokrmom, ale za pokrmom, ktorý ostáva pre večný život, a ten vám dá Syn človeka menia svoj postoj. Povedali mu: „Čo máme robiť, aby sme konali Božie skutky?“

A sme pri podstate životnej múdrosti. Nielen „sebeckej múdrosti“, ale takej, ktorá nám pomôže pre večný život. Ježiš im i nám odpovedal: „Boží skutok je veriť v toho, ktorého on poslal.“ Lenže nie je to teoretická viera, ale taká akú žil Štefan, ktorý bol plný milosti a sily.

Turzovka, Vršek, 27.4.2020




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.