Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 4, 1-12, Jn 21, 1-14

Prirovnania sa časom menia.

Dnes sme počuli v Božom slove šesťkrát: Kameň, čo stavitelia zavrhli, stal sa kameňom uholným. Raz v prvom čítaní a päťkrát v medzispeve.

Aj keď toto prirovnanie už v bežnej reči nepoužívame, vieme o čo ide. Je to motív rozprávok – z Popolvára sa stane princ. Vymýšľam nové prirovnanie; z piateho kolesa sa stane volant. Peter hovorí Židom po uzdravení chromého človeka: nech je známe vám všetkým a všetkému izraelskému ľudu, že v mene Ježiša Krista Nazaretského, ktorého ste vy ukrižovali, ale Boh ho vzkriesil z mŕtvych, stojí tento človek pred vami zdravý! A zdôrazňuje, že v nikom inom niet spásy, lebo niet pod nebom iného mena, daného ľuďom, v ktorom by sme mali byť spasení.“

Ukrižovaný Ježiš sa stáva najdôležitejší pre človeka. Nielen pre toho chromého a uzdraveného, ale aj pre nás.

Ježiš sa stal najdôležitejší pre apoštolov postupne. Evanjelium to vysvetľuje takto: Šimon Peter im povedal: „Idem loviť ryby.“ Povedali mu: „Pôjdeme aj my s tebou.“ Išli a nastúpili na loď. Ale tej noci nechytili nič. Bol to návrat k pôvodnému povolaniu, alebo „úlet“ v ťažkej chvíli? To nie je dôležité. Podstatné je to, že opäť spoznali Pána a presvedčili sa, že Ježiš žije.

Prirovnania sa menia, potreba hľadať a spoznávať Ježiša ako najdôležitejšie v živote, nie!

 Turzovka - Vršek, 17.4.2020

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.