Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 50, 4-9b, Mt 26, 14-25

„Veľká noc je pôžitok z jedla.“

– Tak nejako znie reklamný slogan po tieto dní. Je Veľká noc o pôžitku? O akom? Božie slovo, ktoré nás pripravuje na Veľkú noc, hovorí o niečom úplne inom.

Počuli sme: Jeden z Dvanástich – volal sa Judáš Iškariotský – odišiel k veľkňazom a vyzvedal sa: „Čo mi dáte a ja vám ho vydám?“ Oni mu určili tridsať strieborných. A od tej chvíle hľadal príležitosť vydať ho. Judáš hľadá pôžitok v mizerných tridsiatich strieborných. Ježiš pritom prežíva to najťažšie čo človek môže prežiť. Psychológovia hovoria, že človek znesie bolesť, prežije rôzne pohromy a tragédie. Najviac ho zlomí zrada priateľa, najbližšieho. Ježiš to prežíva keď sa zvečerilo, zasadol s Dvanástimi za stôl. A keď jedli, povedal: „Veru, hovorím vám: Jeden z vás ma zradí.“ A spresňuje: Kto so mnou namáča ruku v mise, ten ma zradí.

Izaiáš v tretej piesni o Pánovom služobníkovi píše: Svoj chrbát som nastavil tým, čo bili, a svoje líca tým, čo trhali. Tvár som si nezakryl pred potupou a slinou. Je to vlastne predpoveď o tom čo znáša Ježiš za nás. A on neodporoval, nazad som neustúpil.

Takže o čom je Veľká noc? O čom by mala byť.

Turzovka, Vršek, 8.4.2020

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.