Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Dan 13, 1-9. 15-17. 19-30. 33-62, Jn 8, 12-20

Nihil novi sub sole (nič nové pod slnkom), je výrok starožidovského filozofa ben Akibu.

Je dosť často citovaný. Z pozície zmien života nevyzerá pravdivo. Nie však z pohľadu na psychológiu a postoje človeka. Keď čítam pradávne žalmy, alebo múdroslovné spisy Starého zákona (a nielen tie), uvedomujem, že psychológia človeka, jeho postoje v rôznych životných udalostiach sú rovnaké – nič nové!

Zamyslime sa nad príbehom z prvého čítania o Zuzane. Neodohráva sa v obmenách v dnešnej dobe. Koľko falošných svedectiev, koľko skorumpovaných sudcov!

Rovnako vidíme aj v dnešnej dobe niečo podobné, čo sme počuli v evanjeliu. Kameňuje sa a obžalúvajú sa „tí druhí“. Teraz ani nie tak pre cudzoložstvo – to sa žiaľ považuje za samozrejmosť, ale pre iné veci. Vlada môže robiť čo chce, aj keby pracovala deň i noc, opozícia bude vždy odsudzovať. A je to aj naopak. A objavuje sa to na pracovisku i v rodinách.

Všetci pritom túžime, aby sa našli sudcovia typu Daniela, aby všetci počúvli Pánove slova: choď a už nehreš!“ Chceme aby nastala spravodlivosť a ľudia sa napravili. Čo v tom môžeme urobiť? Začať od seba!

Turzovka, Vršek, 30.3.2020

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.