Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Múd 7, 22 – 8, 1, Lk 17, 20-25

V čase keď bol hypnóza v móde sa dosť hovorilo o tom, či je možné hypnózu zneužiť na zločin.

Výsledok tejto diskusie bol, že človek s morálnymi zábranami ich má aj v stave hypnózy. Človek si teda môže – a má – vybudovať silný morálny imperatív vo svedomí, aby mu vždy pomáhal zvládnuť život. O to skôr nik nemôže povedať, že „upadol do hriechu“. Do neho „upadá“ pomaly a priam systematicky, ak zanedbá budovanie dobra v sebe.

Výzva k budovaniu dobra v nás vyplýva z odkazu Pána prostredníctvom odpovede farizejovi: „Božie kráľovstvo neprichádza tak, že by sa to dalo spozorovať. Ani nepovedia: ‚Aha, tu je!‘ alebo: ‚Tamto je!‘, lebo Božie kráľovstvo je medzi vami.“ Božie kráľovstvo v nás a tým aj v našom prostredí rastie nebadane. A nie je to len ten „morálny imperatív“, je to budovanie vzťahu s Ježišom. A tam je potrebný ten „morálny imperatív“! Počuli sme ako viedol Ježiša: Ale najprv musí mnoho trpieť a toto pokolenie ho zavrhne. Ježiš ide silou vôle, vedomý si čo ho čaká v Jeruzaleme.

 U Ježiša vidíme ohromné nasadenie, pre záchranu človeka. Toto nasadenie potrebujeme aj my k záchrane seba.

 Turzovka, 14.11.2019




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.