Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Rim 13, 8-10, Lk 14, 25-33

Za Ježišom chodili veľké zástupy; Ako by sa tomu potešili dnešní politici – populisti?!

Ježiš, nie! Naopak, hovoril tak dôrazne, ako keby chcel odrádzať. Nechcel aby nikto za nim nešiel bezmyšlienkovite, alebo aby ho niesli iba nálady ostatných – nechce žiadnu davovú psychóza! Učeník má byť osobný nasledovateľ. Ježiš chce hovoriť s každým osobne - nie s ľuďmi všeobecne.

Ježiš sa preto javí ako radikálny a jeho požiadavky sú voči tým, ktorí sa ho rozhodli nasledovať náročné. Aj keď zjemníme dramatickú podobu slov, ktoré používa a slovo „nenávidieť“, nahradíme správne „dať prednosť“, aj tak sú to náročne požiadavky. Pripomínajú prvé prikázanie, milovať Boha pred všetkými ostatným.

Vidíme, že Evanjelium je oveľa viac ako len etické posolstvo o konkrétnom, kresťanskom spôsobe života. Je to o Ježišovi, jeho vlastnej osobe a jeho Kráľovstve, ktoré hlásal.

Od tých, ktorí sa ho rozhodli nasledovať Ježiš žiada, aby boli múdri a rozumní - nadšenie nestačí, to sa ľahko vytratí.

Nasledovať Ježiša je náročný spôsob života, preto by sme si mali dobre premyslieť, skôr než sa vydáme na túto cestu; inak by sme mohli čeliť rozčarovaniu. Tak ako staviteľ a vojvodca v dnešnom evanjeliu.

Kľúčom je sloboda, vnútorná sloboda, ktorá chápe, že materiálne vlastníctvo môže byť skutočnou prekážkou na našej ceste nasledovať Ježiša.

Žiadajme o milosť náročného srdca.

Turzovka, 6.11.2019

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.