Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Rim 8, 18-25, Lk 13, 18-21

Belgická zdravotne znevýhodnená atlétka Marieke Vervoortová spáchala eutanáziu.

Prvý raz o nej hovorila pred paraolympijskými hrami v Riu 2016. Zverejnili to na sociálnych sieťach. Stála sa hrdinkou. Typický príklad, ako sa menia hodnoty.

Bývalý agent KGB Jurij Bezmenov tvrdí, že demoralizáciu spoločnosti je možné uskutočniť v priebehu jedinej generácie, teda za 15-20 rokov, čo znamená, že aj zmýšľanie či postoje sa dajú zmeniť za približne podobnú etapu.

Ako sa to robí? Najskôr je premena termínov a potom nasledujú dojímavé príbehy.

  1. Premena termínov a významov slov

„Slovná revolúcia“ slúži k preformulovaniu reality (ako rýchlo sme sa naučili hovoriť Rómovia). Z pohlavia sa stáva gender, z nevychovaného výrastka je hyperaktívne dieťa, ktoré je obeťou svojho postihnutia, nedostatok peňazí a ochota opatrovať starých a chorých sa nazve eutanázia a pod. Všetko sa dáva do cudzích slov a zjemňuje. Ak použijete slovo, ktoré sa roky používalo, tak vás kriminalizujú.

Samovražda je naraz eutanázia

  1. Dojímavé príbehy a deštrukcia šablón

K tomuto účelu sa využívajú média „s tým správnym“ námetom. Dojímavé príbehy útočia najmä na city a prezentujú predmet chránený ideológiu spravidla ako obeť alebo naopak hrdinu.

Komentáre k eutanázii – M. Vervoortovej sú veľmi citové a mnohí ju obdivujú.

V Írsku boli najprísnejšie proti potratové zákony. Ikonou proti potratového referenda sa stalo 16 r. dievča, ktoré bolo znásilnené. Všetky média mali s ňou rozhovory. Po štyroch rokoch sa priznala (mala výčitky svedomia, čo spôsobila), že nebola znásilnená, mala dobrovoľný sex. To zverejnili iba jeden regionálne noviny.

Tak sa na nás ide. Hodnoty prestavujú byť hodnotami... život prestáva byť životom. Zlo pomaly rastie.

Rastie však i dobro! Pán Ježiš nám dnes povedal: Čomu sa podobá Božie kráľovstvo, k čomu ho prirovnám? Podobá sa horčičnému zrnku, ktoré človek vzal a zasial vo svojej záhrade.

Stalo sa. Božie kráľovstvo sa dostalo až k nám. Zrnko sa rozrástlo do všetkých končín i do celej histórie. Ako sa to stalo? Vôbec nie automaticky. Boli a sú za týmto zázrakom ľudia. Včera sme si pripomínali dvoch apoštolov, Šimona a Júdu. Oni pre šírenie dobra položili život.

Je tu neustály boj medzi „pšenicou a kúkoľom. Vyjadril to sv. Pavol v prvom čítaní.

Veď vieme, že celé stvorenie spoločne vzdychá a zvíja sa v pôrodných bolestiach až doteraz. A nielen ono, ale aj my sami, čo máme prvotiny Ducha, aj my vo svojom vnútri vzdycháme a očakávame adoptívne synovstvo, vykúpenie svojho tela. Lebo v nádeji sme spasení.

Prosme, aby nás viedol Duch Svätý.

Turzovka, 29.10.2019

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.