Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Rim 7, 18-25a, Lk 12, 54-59

Hovorí sa o globálnom otepľovaní.

Sledujúc teplomer po tieto dní, môžeme s tým súhlasiť. Dlhodobejšia predpoveď hovorí o tom, že nás čaká extrémne studená zima. Čo je v rozpore s trendom otepľovania.

Predpovede počasia sú vraj najsledovanejšie relácie. Preto i pre nás môže platiť Ježišovo upozornenie: Pokrytci, vzhľad zeme a neba viete posúdiť. Ako to, že terajší čas posúdiť neviete? Aký čas by sme mali posudzovať? Naznačuje nám to táto veta: Prečo sami od seba neusúdite, čo je spravodlivé? Spravodlivé je dať každému to čo mu patrí - takto jednoducho to povedal veľký filozof Tomáš Akvinský. Z tohto pohľadu si vypočujme Ježišove slová: Keď ideš so svojím protivníkom pred vrchnosť, usiluj sa s ním cestou vyrovnať, aby ťa nezavliekol k sudcovi, lebo sudca ťa vydá drábovi a dráb ťa vrhne do väzenia. Hovorím ti: Nevyjdeš odtiaľ, kým nezaplatíš do ostatného haliera. Vyšlo mi z toho dať ľuďom s ktorými žijem, to čo im patrí. Môže sa nám zdať, že v tom nemáme problémy. Poviete: Nikomu nie som nič dĺžny! Lenže, máme dať i Bohu to čo mu patrí. A cítime sa dostatočne vďační Bohu? Bohu nedávame iba to, čo si na prvý pohľad predstavujeme: pomodlíme sa, ideme na sv. omšu... Treba tu prirátať i dodržiavanie prikázaní – a v tom nie sme až tak perfektní. A je tu ešte: Čo ste urobili jednému z týchto..., mne ste urobili. V spravodlivosti voči Bohu máme milovať človeka, s ktorým sa Ježiš stotožňuje. Lásku k Bohu splácame láskou k človeku.

A v tom doháňajme, kým sme na ceste.

Turzovka, Staškov, 25.10.2019




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.