Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Kresťanstvo je nasledovanie Pána Ježiša.

Tak to bolo od počiatku, už za čias fyzickej prítomnosti Pána Ježiša na tomto svete. Dokonca, ak pod vplyvom strachu učeníci opúšťajú chvíľkovo svojho Majstra a rozpŕchnu sa ako ovce bez pastiera, tak predsa po jeho zmŕtvychvstaní znovu sa zídu spolu okolo neho. Zjednotení v modlitbe očakávajú zoslanie Ducha Svätého. Učeníci spočiatku váhavo, ale po zoslaní Ducha Svätého idú verne po stopách Majstra. Ich mučenícka smrť bude nasledovaním násilnej smrti na kríži ich Majstra. Tak sa plnia Ježišove slová: Spomeňte si na slovo, ktoré som vám povedal: Sluha nie je väčší ako jeho pán. Ak mňa prenasledovali, budú prenasledovať aj vás; ak zachovávali moje slovo, budú zachovávať aj vaše (Jn 15, 20).

Ako to bolo s Jánom Krstiteľom? Nebol Ježišovým učeníkom, ani za neho nepoložil život. Bol jeho predchodcom, ale išiel po stopách pravdy. A Ježiš je Pravda. Položil život za pravdu, položil život za Ježiša. Preto napríklad za najväčších prorokov 20. storočia sa považujú M. Gándhi a M. L. King. Prvý (nebol ani kresťan) pokojnou cestou bojoval proti útlaku a prevýšil kresťanov. Druhý vybojoval práva černochov.

Aj títo dvaja proroci a Ján Krstiteľ ukazujú aký má byť kresťan, ako má nasledovať Krista, aby bol hodný mať po ňom meno.

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.