Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ex 3, 13-20 Mt 11, 28-30 

Stres, preťaženie, relax, oddych, dovolenka...

To sú slova, ktoré najmä po tieto dní patria spolu. Človek totiž chce podávať čo najväčšie výkony, prepracuje sa a potom potrebuje, ak nie liečbu, tak oddych. Množstvo odborníkov je preto zamestnaných tým, aby pomohli, najmä špičkovým športovcom, k čo najväčšiemu výkonu. V súvislosti s poslednými majstrovstvami sveta sa hovorilo, že Francúzi sa preto stali majstrami, lebo mali celý tím odborníkov. Každý hráč mal napríklad svoje fľaše s tekutinami, ktoré mali nielen špecifické zloženie, ale dokonca aj presne určenú teplotu pre jednotlivých futbalistov. Prebiehajú cyklistické preteky Tour de France, niektorí pretekári majú osobitného kuchára, aby im pripravoval vhodné pokrmy a tak dosiahli čo najlepšie výsledky.

Nezabúdajme na vetu, ktorú nám dnes povedal Pán Ježiš: „Poďte ku mne všetci, ktorí sa namáhate a ste preťažení, a ja vás posilním. Ako ju berieme? Ako nevedeckú, alebo ako možnosť k lepšiemu životnému výkonu.

Najskôr, ako môžeme ísť k Ježišovi? Je to Cirkev – spoločenstvo. Nie sme sami. V Cirkvi sú sviatosti, Božie slovo. Odpoveď na Božie slovo  je modlitba meditácia. Toto všetko musíme skúsiť a žiť.

Tak ako športovci povedia, že im tím odborníkov pomáha k výkonu a my to vidíme (skúste ísť na bicykli šesťdesiatkou – neskutočné!), tak sa musíme nechať viesť odborníkom Ježišom, aby sme mali pomoc od Ježiša. Dúfam, že každý máme svoje skúsenosti so životom s Ježišom. Výsledky vidíme najlepšie na svätcoch. Boli to špičkoví ľudia – úžasne veľa dokázali.

Stres, preťaženie, riešime relaxom, oddychom, dovolenkou. Skúsme stres či dovolenku oddych prežívať s Ježišom a nájdeme odpočinok pre svoju dušu.

Podvysoká, 18.7.2019

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.