Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Gn 15, 1-12. 17-18, Mt 7, 15-20

Pred pár dňami som sa stretol so skupinkou ľudí zo zahraničia.

Pátrali po otcovi, ktorý sa narodil v našom meste. Po zistení rodokmeňa sa vynorila otázka, prečo zo štyroch bratov iba jeden bol šikovný, majetný a rovnako jeho detí. Odpoveď sme našli v tom, že on mal ženu „generála“. Držala muža a celú rodinu. O jeho bratoch sa tradovalo, že nevedeli šetriť, pracovať, všetko prejedli a prepili a často potom hladovali – ako to na Kysuciach nebolo zriedka.

Aj z tohto pohľadu môžeme uvažovať, ako byť dobrý strom, ktorý rodí dobré ovocie. Ako vytvárať dobrú rodinu, dobre vychovať detí, aby ďalšie generácie mohli povedať, že sme tu zanechali niečo dobré a nehanbili sa za nás?

Najskôr je potrebné viesť dialóg s Bohom. Čo sa dá vybrať pre nás s dialógu Abrama s Bohom? Pán povedal Abramovi vo videní: „Neboj sa, Abram! Ja som tvoj ochranca a tvoja odmena bude nesmierna.“

Abram povedal: „Pane, Bože, čože mi dáš? Odchádzam bezdetný a dedičom môjho domu bude damaský Eliezer.“ A Abram dodal: „Veď si mi nedal potomka a môj domáci sluha bude mojím dedičom.“

Nebojme sa klásť otázky a hľadať, čakať na ne odpoveď! Ten dialóg nie je taký, ako v prípade Abraháma, ale Boh nám vždy dá odpoveď v rôznych formách. Tí čo žijú, presnejšie, snažia sa žiť podľa Boha, nemajú s tým problémy. Preto nejdem ani uvádzať konkrétne príklady, lebo každý vzťah je osobitný.

Boh dokonca s Abrahámom uzatvára zmluvu. My ju máme od krstu. Boh sa stáva našim Otcom. Je nielen ako Stvoriteľ, ale Otec. Nik z nás nemusí byť suchou ratolesťou.

Turzovka, 26.6.2019




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.