Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 28, 16-20. 30-3, Jn 21, 20-25

Na dedinách zvykli mať psom uviazaných na reťaziach.

Čo je dosť nehumánne. Keď takého psa pustili, alebo sa utrhol, tak bol celý bez seba. Behal, aby sa vrátil a zas ho uviazali. Nevedel čo so slobodou.

Aj o človeku sa niekedy na základe toho hovorí: Je ako odtrhnutý z reťaze! Sloboda je veľká zodpovednosť! A nevidíme to na našej spoločnosti? Dostali sme väčšiu slobodu a nevieme čo s ňou. Stúpol počet bezdomovcov, zavislákov... Mnohí vidia svoje práva, ale nie povinnosti. V demokracii si myslíme, že čo odhlasuje väčšina je pravda a je to dovolené. A tak sa odhlasuje aj právo na zavraždenie nenarodeného dieťaťa, právo na manželstvo ľudí rovnakého pohlavia. A tak „pravda klope ako žobrák u dverí“.

V dnešnom prvom čítaní vidíme ozajstnú slobodu. Dostali sme sa k záveru Skutkov apoštolov. Čítame tam ako sa Pavol dostal do Ríma, zvolal si Židov a hovorí im, že pre nádej Izraela som sputnaný touto reťazou. A Pavol potom zostal celé dva roky vo svojom najatom byte a prijímal všetkých, čo k nemu prichádzali. Ohlasoval Božie kráľovstvo a učil o Pánu Ježišovi Kristovi so všetkou odvahou a bez prekážky. Spútaný a pritom tak slobodný! Väznený a hovorí o nádeji!

Hovorí to o pravej slobode!

Turzovka, 8.6.2019

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.