Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 16, 22-34, Jn 16, 5-11

Kedysi sa všetci pozdravovali.

Často len tak prihovorili, že sa na to ani nečakala odpoveď. Jeden profesor, ktorý žil 40 rokov v zahraničí sa roztrpčoval nad tým prečo sa ho ľudia vypytujú a prečo sú zvedaví. Bral to ako sledovanie. Musel som mu vysvetliť, že ak sa ho opýtajú kde ide, že to je len zdvorilostné a stačí sa usmiať a povedať, len tu kúsok, alebo do mesta, niečo si kúpiť...

Dnes sme počuli, že tak nejako vnímali slova Pána Ježiša apoštoli. Len povrchne. Ježiš sa dokonca sťažuje: ...nik z vás sa ma nepýta: Kam ideš? Boli mysľou niekde úplne inde, boli zaťažení smútkom. Ježiš chcel odpovedať, dať vysvetlenie.

A čo s tým smútkom mali robiť? Odpoveď je relatívne jednoduchá. Mali klásť otázku: Kam ideš? Dosali by odpoveď: Idem k Otcovi. Čo by im to pomohlo? No, mohli sa tešiť! Platí tu: Keď ti ide o tvoj úspech, môžeš byť smutný, ak ti však ide o Boží úspech, nemôžeš nikdy smútiť, pretože Boh nikdy nie je neúspešný. (P.Rosso) Apoštoli nemali dôvod na smútok. Navyše, Pán im povedal: knieža tohto sveta je už odsúdené.“ A na svet prichádza iné knieža. Duch Svätý, Tešiteľ.

Turzovka, Dom sv. Jozefa, 28.5.2019




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.