Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 12, 24 – 13, 5a, Jn 12, 44-50

Jeden katechéta sa sťažuje: Prišli za mnou rodičia druháka, aby mi vytkli, že ich dieťa včera večer plakalo, lebo sa bojí náboženstva.

Samozrejme sa pýtal prečo, lebo ich dieťa nijako nestresuje. Keď to konfrontovali, vysvitlo, že plače skoro každý večer, aj keď nemajú náboženstvo. Našli aj ďalšiu chybu na katechétovi. Vyčítali mu, že má na ich dieťa veľké nároky, lebo ho núti, aby vedelo Otčenáš a Zdravas. Samozrejme katechéta neberie tieto modlitby ako básničky. Modli sa s nimi a vysvetľuje ich zmysel.  

Ďalej sa katechéta rozhovoril, že ich dieťa počas hodiny žiada, aby mu bolo dovolené „pobuvinkať si“. Keď prišla reč na triednu, rodičia sa o nej vyjadrili tak, že to tu nemôžem interpretovať. Katechéta skonštatoval: Keď takto rozprávajú pred dieťaťom, aké môže byť?!

Príklad toho, ako môže byť dieťa zjednotené s rodičmi, a ako preberá od nich názory a postoje. Stotožňuje sa s rodičmi. V tomto prípade negatívne.

V dnešnom evanjeliu sme mohli počuť o stotožnení sa Otca a Syna. Ježiš hovorí: Kto verí vo mňa, nie vo mňa verí, ale v toho, ktorý ma poslal. A kto vidí mňa, vidí toho, ktorý ma poslal. Ježiš rozpráva podľa svojho Otca: Lebo ja som nehovoril sám zo seba, ale Otec, ktorý ma poslal, ten mi prikázal, čo mám povedať a čo mám hovoriť. Čo teda hovorím, hovorím tak, ako mi povedal Otec. Vieme, že ide o absolútne stotožnenie sa Ježiša s Nebeským Otcom. Veď Boh je len jeden.

Voláme sa kresťanmi. Máme meno po Ježišovi Kristovi. Svet by mal vidieť, že sme Kristovi, že sme s nim zjednotení. 

Turzovka, 15.5.2019

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.