Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Dnes si pripomíname svätca duchovne veľmi silného, ktorý sa akoby sám postavil proti vtedajším veľkým bludom – najmä arianizmu.

Ináč tento blud rezonuje v rôznych sektách a stále sa objavuje na sociálnych sieťach. Tak sa mi zdá, že mnohí sa dnes vracajú k bludom, sektám, sú schopní prijať i mýty, len aby neprijali učenie Katolíckej cirkvi. Domnievam sa, že práve sviatok tohto duchovného velikána nám môže trochu objasniť Pravdu. Jeho život môže byť podnetom pre snahu hľadať správnu životnú cestu.

Niektorí analytici duchovného života hovoria, že dnešná doba kladie dôraz na ortopraxiu na úkor ortodoxie. Mnohí tvrdia, že je dôležite vieru žiť a nešpekulovať a neškriepiť sa pre „slovíčka“, či dokonca „písmenka“. Je však na zváženie; ako môžeme mať dobrú prax, ak máme zlú teóriu? Sv. Atanáz celý život zasvätil hľadaniu pravdy (ortodoxia), aby ju potom žil (ortopraxia). Nezaškodí sa inšpirovať jeho životom.

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.