Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 58, 9c-14, Lk 5, 27-32 

Kto z vás túto noc vstal a išiel sa pomodliť? 

Kto z vás túto noc vstal a išiel k chorému?

Kto z vás túto noc vstal a išiel k dieťaťu?

Odpoveď na prvú otázku? Možno ten kto nemohol spať. Robia to aj mnísi v prísnych komunitách.

Odpoveď na druhú otázku? Možno niektorí z vás, čo mámte v dome chorého.

Odpoveď na tretiu otázku? Iste vy, čo ste prišli pokrstiť svoje dieťa.

Ktorá skupina to robila s radosťou? Nevieme nakoľko je to pre nich obeta, nakoľko radosť. Najlepšie by ste to vedeli povedať vy rodičia. Tešíte sa zdravému dieťaťu a mnoho veci okolo neho robíte s radosťou, aj keď je to veľká obeta. Mieša sa tu ochota, radosť a obeta. Čim ďalej, tým viac vyprcháva radosť a nadšenie dieťaťa a príde obeta.

V evanjeliu sme počuli, že Matúš Ježišovi urobil vo svojom dome veľkú hostinu. A bol tam veľký zástup mýtnikov a iných, ktorí s nimi stolovali. Vidno u neho veľkú radosť, že sa u neho Ježiš zastavil a ochotne ho nasleduje.

Aj v prvom čítaní hovorí prorok Izaiáš o radosti zo života z Bohom. Hovorí o rozkoší zo sviatočného dňa a o kochaní sa v Pánovi.

Na seba to môžeme aplikovať „zdola“ takto. Ak vám rodičia dieťa bude rozkošou a budete sa v ňom kochať, veľmi ľahko to môžete mať aj z Boha. Veď on vám požehnal, dal zdravé dieťa.

A čo my ostatní? Nemáme nič z čoho by sme nemohli mať radosť? Určite máme. A keďže nám to dal Stvoriteľ, máme z neho radosť. Spolu so žalmistom volajme: Lebo ty, Pane, si dobrý a láskavý a veľmi milostivý voči všetkým, čo ťa vzývajú (medzispev).

Staškov, 9.3.2019

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.