Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sir 17, 20-28, Mk 10, 17-27

Poznáte človeka, ktorý by povedal, že už má dosť peňazí?

Ja poznám, som mu dlžný, ale hovorí: Máš čas, buď pokojný. :-) To je výnimka – takmer. Počas moje manažérskej činnosti som sa stretol s mnohými bohatými ľuďmi, ktorí úspešne podnikali a videl som, ako neradi pustia čo len korunu. Napríklad jeden si kúpil raketu na tenis. Domnieval som sa, že prišiel do predajne, dal si poradiť a vybral si nejakú špičkovú. Kdeže! Všelijako špekuloval, aby ju „vybartroval“. Čítame o športovcoch čo majú milióny a sú stíhaní za daňové podvody – čudujeme sa im, veď majú toľko!

Preto sa nečudujeme mladíkovi z dnešného evanjelia, ktorému Pán Ježiš povedal: Jedno ti ešte chýba. Choď, predaj všetko, čo máš, rozdaj chudobným a budeš mať poklad v nebi. Potom príď a nasleduj ma!“, že pri tomto slove zosmutnel a odišiel zarmútený, lebo mal veľký majetok.

Mnohí však Pána Ježiša (aj bohatí) nasledovali (Matúš, Zachej – i mnohé ženy;: Jana, žena Herodesovho správcu Chúzu, Zuzana a mnohé iné, ktoré im vypomáhali zo svojich prostriedkov {Lk 8:3}).

Poznám tiež jednu mladú rehoľnú sestru, ktorá mala vysoké spoločenské postavenie, dobrú prácu, zabezpečenie... a nasleduje s radosťou Pána Ježiša.

Takže nie je to také zlé. A nám neostáva, len počúvnuť múdreho Sirachovca (1. čítanie): Nezostávaj v blude bezbožných...

Turzovka, 4.3.2019

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.