Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sir 1, 1-10, Mk 9, 14-29

Minulý týždeň v stredu som hovoril o tom, že evanjelista Marek píše kriticky o učeníkoch.

Popisuje ich ako takých, ktorým treba postupne otvárať oči: Nepochopili to s chlebmi, ich srdce bolo zaslepené (6,22), máte oči a nevidíte, máte uši a nepočujete? Hovoril im: Ešte stále nechápete? (8,18.21) Učeníci boli stále hluchí a slepí a nevedeli pochopiť Ježišovo konanie. Aj Peter, keď vyznal, že Ježiš je Mesiáš, vzápätí bol pokarhaný, lebo nemal zmysel pre veci Božie, iba ľudské (8,31).

Dnešné evanjelium ide tiež v tom duchu. Počuli sme ako im Ježiš vyčíta: „Neveriace pokolenie, dokiaľ budem s vami? Dokedy vás mám ešte trpieť? Keď budeme čítať jeho evanjeliom ďalej dozvieme sa, že učeníci sa sporili o prvenstvo, okrikovali detí, aby neotravovali Ježiša, nechcú veriť v zmŕtvychvstanie. Ježiš je však k ním trpezlivý, aj dnes im vysvetlil dôvod ich nezdaru pri liečení chlapca.

Ježiš má trpezlivosť aj s nami. A musí mať s nami ešte väčšiu ako s učeníkmi. Aspoň ak hovorím za seba. Lenže od nás nepočuje ako od chlapcovho otca: Verím. Pomôž mojej nevere! Byť spokojný so sebou je veľmi zlé. Čo pomáha k vylepšenie. To čo radil Pán Ježiš učeníkom – modlitba. Osobný vzťah s Ježišom.

Turzovka, Dom sv. Jozefa, 25.2.2019




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.