Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Gn 4, 1-15. 25, Mk 8, 11-13

Populárny český dramatik, scenárista, režisér, herec, Zdeněk Svěrák, dostal v jednej relácii otázku, či je veriaci.

Odpovedal asi v tom zmysle, že bol na lyžovačke a na sedačke išiel s mladíkom, ktorý mal snowboard. Opýtal sa ho ako môže na tej doske lyžovať. Ten mu povedal: Boh vás miluje. Herec. Ako to vieš? Mladík: Hovoril som s nim. Herec: Kedy si sa s nim rozprával? - Pred chvíľou a povedal som mu, že ak sa ma opýtate na môj snowboard, tak vám to poviem. Svěrak zakončil: Bolo to pre mňa zaujímavé znamenie a zamýšľam sa nad tým.

Farizeji žiadali od Ježiša znamenie z neba, aby ho pokúšali. Ako je to s nami? Domnievam sa, že my máme dosť znamení, ktoré nám hovoria, že Boh nás milujme. Miluje všade, aj na lyžovačke. A všetkých, dokonca aj Kaina. Počuli sme: A Pán Kaina označil, aby ho nik nezabil, keď ho stretne. Ochránil ho. Skúsme načítavať tieto znamenia Božie. Kain to nedokázal, aj keď počul od Boha (vo svedomí): Prečo sa hneváš a prečo mračíš tvár? Keby tak počúvol tie slová: Nemal by si zdvihnúť hlavu, ak robíš dobre? Ale ak zle robíš, hriech číha pri dverách a zachvacuje ťa jeho žiadostivosť, lenže ty ju máš ovládať!

Domnievam sa, že tá veta: Boh vás miluje, by nás mala dvíhať a viesť k láske iným.

Turzovka – Dom sv. Jozefa, 18.2.2019

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.