Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Gn 3, 9-24, Mk 8, 1-10

Poznáte tú bájku: Malá myška sa vyberie na prvé skusy do sveta.

Mať jej hovorí: Len kúsok z diery vyjdi, popozeraj a hneď sa rýchlo vráť! Myška vyšla do krásneho sveta. Oslepilo ju slnko, ale keď si zvykla, všetko sa jej páčilo. S veľkým obdivom pozerala na krásne milé zvieratko a možno by sa k nemu aj rozbehla, keď naraz sa objaví hrozný vták. Mal ostrý zobák, na nohách pazúry, červený hrebeň. Keď zavrieskal, myška sa zľakla a rýchlo sa vrátila späť.

Malá neskúsená myška sa bála menej nebezpečného kohúta, a jej najväčší nepriateľ – mačka, sa jej zdala milučká. Často je to tak aj s človekom. Po prvom hriechu Pán, Boh, zavolal Adama a povedal mu: „Kde si?“ On odpovedal: „Počul som tvoj hlas v záhrade, naľakal som sa, pretože som nahý, a skryl som sa.“ Človek sa ľaká Boha, ktorý ho hľadá, ktorému bolo a je „smutno“ bez človeka a ten sa pred ním skryl (a skrýva). Nebál sa Pokušiteľa. Koná úplne naopak -ako malá myška!

A keďže človek sa stále bál Boha a skrýval sa pred ním, poslal svojho Syna plného milosrdenstva a lásky. Aj dnes sme počuli jeho slová: „Ľúto mi je zástupu, lebo už tri dni zotrvávajú pri mne a nemajú čo jesť. Ak ich prepustím domov hladných, poomdlievajú na ceste, veď niektorí z nich prišli zďaleka.“

Prvé čítanie nám hovorí o pradejinách, evanjelium o dejinách. Ako je to teraz - v súčasnosti? Nič moc. Azda, ešte horšie! Každý jeden z nás to môže a má zmeniť.

Vysoká 16.2.2019




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.