Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Zjv 15, 1-4, Lk 21, 12-19

Po internete sa potuluje krátke video s názvom: Tu to začína.

Je na ňom batoľa. Rozhadzuje rukami, nohami, hystericky plače. Dajú mu mobil, v momente prestane plakať, utíši sa a šťuká si na ňom. Zoberú mu ho, hodí sa o zem, reve, hádže sebou ešte viac. Posadia ho, dajú mu ho, je spokojnučké. Nie je to animácia, ale realita. Dieťa dnešnej doby. Vyjadruje ducha doby. Taký svet sme si vytvorili.

Ak ideme proti hlúpemu duchu doby, sme spiatočníci a tmári. Nevadilo by, keby to ostalo iba pri takomto zosmiešňovaní. Ak sa človek uvažujúci, teda rozumný a veriaci nedá strhnúť závislosťami sveta, nasleduje to, čo sme počuli v dnešnom evanjeliu: Položia na vás ruky a budú vás prenasledovať, vydajú vás synagógam a uväznia vás, budú vás vláčiť pred kráľov a vladárov pre moje meno. Prízvukuje, že to nie je len od sveta: Budú vás zrádzať aj rodičia, bratia, príbuzní a priatelia a niektorých z vás pripravia o život. Všetci vás budú nenávidieť pre moje meno. Pán Ježiš to vôbec nehovorí zatrpklo, pesimisticky. Mňa to vedie k optimizmu. A aby sme ho mali aj vy pokračujme Ježišovými myšlienkami: Ale ani vlas sa vám z hlavy nestratí. Samozrejme nie v tomto svete, lebo niektorých pripravia o život. Teda nielen vlasy aj život stratia! Myslí tým tých o ktorých sme počuli v prvom čítaní, tých, čo zvíťazili nad šelmou – teda poblúdeným a čudáckym svetom.

Kresťan má byť svedkom. Čoho? Minimálne vytrvalosti. Preto nám Pán Ježiš hovorí: Ak vytrváte, zachováte si život.

Svet sa právom sa čuduje, že kresťania tu toľko vydržali, dokonca u uvažujúcich majú dobre renomé. Nečudujme sa, veď Ježiš povedal aj: Dám vám výrečnosť a múdrosť, ktorej nebudú môcť všetci vaši protivníci odolať ani protirečiť.

Všetko čo prežívame sa nám stalo a stáva, aby ste vydali svedectvo.

 Turzovka – Dom sv. Jozefa, 28.11.2018

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.