Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Flp 2,5-11, Lk 14, 15-24 

Možno sa každému z vás stalo, že ste pripravili pohostenie, čakali hostí a nik, prípadne takmer nik, nedošiel.

Z veľkej oslavy – party zostal len trapas a smútok s množstvom pripravených požívatín. Čim vyššie postavený oslávenec, čim väčší náklad na hostinu – o to väčšie sklamanie.

Jeden zo spolustolujúcich povedal Ježišovi: „Blahoslavený, kto bude jesť chlieb v Božom kráľovstve.“ Pán Ježiš na to rozpovedal podobenstvo, ktorého pointa je vyjadrená v úvode príhovoru.

Ľudstvo dostalo pozvanie na kráľovskú hostinu - oslavu od vysokopostavenej osobnosti: Boha Stvoriteľa. Ako je pripravovaná? Koľko a čo bolo investované do nej?

- Veľmi veľa! Život, učenie, obeta života jeho Syna Ježiša Krista. On, hoci má božskú prirodzenosť, nepridŕžal sa svojej rovnosti s Bohom, ale zriekol sa seba samého, vzal si prirodzenosť sluhu, stal sa podobný ľuďom a podľa vonkajšieho zjavu bol pokladaný za človeka. Uponížil sa, stal sa poslušným až na smrť, až na smrť na kríži, - prvé čítanie.

- Čo sa ponúka? Radostná, nikdy nekončiac hostina.

- Čo je podmienku účasti? Prijať pozvanie. Svadobné rúcho, ktoré však od Hostiteľa dostávame.

Prečo nie všetci prijímajú pozvanie na veľkú večeru. Dávajú prednosť inému. Prečo? To je tajomstvo. Každý z nás vie naň odpovedať – zo svojho pohľadu a za seba - ak sme úprimní.

Turzovka, 6.11.2018

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.