Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Ef 2, 1-10, Lk 12, 13-21

Väčšinou ste tu rehoľnice, zložili ste sľub chudoby a myslím, že nemáte problém s dedičstvom, ktoré býva príčinou rôznych rodinných svárov. 

Je aktuálny pre vás veta z dnešného evanjelia: Ktosi zo zástupu povedal Ježišovi: „Učiteľ, povedz môjmu bratovi, aby sa so mnou podelil o dedičstvo.“? Ako som naznačil, nemáte s tým problémy. Ale... Asi nik z vás nepovedal, ani na um mu to neprišlo, aby povedal: povedz môjmu bratovi (sestre), aby sa so mnou podelil(a) o dedičstvo. Ale nepomysleli ste si: Prečo ten, tá dostal (a) toľko darov a ja nie?! Nenapadlo vám, prečo má iný také dary, také schopnosti, zdravie, šarm, a ja nemám?! Aj to je dedičstvo, ktoré máme po rodičoch. Tak ako máme po nich hmotné, tak máme aj "duchovné dedičstvo". Tak ako rozmnožujeme hmotné dedičstvo, alebo ho premárnime, tak isto rozmnožujeme alebo premrhávame aj to duchovné.

Hovorí nám Pán Ježiš niečo aj k tomuto duchovnému dedičstvu?

Zaujímavé, že Pán Ježiš sa vyhol problému dedenia a delenia majetku. Využil to, aby naviazanosť na hmotu nazval bláznovstvom: Blázon! Ešte tejto noci požiadajú od teba tvoj život a čo si si nahonobil, čie bude?“ Na čo poukázal pri delení hmotného dedičstva? Na blízke požiadanie života od Stvoriteľa. Poznáte podobenstvo o talentoch (Mt 25,14-30) a viete, že sa budeme za ne zodpovedať. Takže, nebuďme bláznami, nežiadajme Boha aby nám dal dedičstvo (talenty) iných, alebo aby sa s nami delili iní, ale hospodárme, deľme sa, s tým dedičstvom (talentami), ktoré sme dostali, kým nepožiadajú náš život.

Turzovka-Dom sv. Jozefa, 22.10.2018




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.