Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

2 Kr 2, 1. 6-14, Mt 6,1-6. 16-18

Svedectvo viery.

Je potrebné. Bez neho by sa nik nestal veriacim. Ktoré je asi najúčinnejšie? Najskôr povedzme, ktoré nie je účinné. O tom by sa dalo diskutovať, ale mne sa zdá, že sú to skutky zbožnosti. V dnešnej dobe odrádzajú. Ak vidíte moslimov ako sa masovo klaňajú smerom k Mekke, neviem či vás to povzbudí. Aj keď je to na obdiv, že takto verejne vyznávajú vieru, ale odozva je: Sú to fanatici. Najmä ak sa spájajú so samovražednými a inými atentátmi zločinmi.

Pán Ježiš nám dnes povedal: A keď sa modlíte, nebuďte ako pokrytci, ktorí sa radi postojačky modlievajú v synagógach a na rohoch ulíc, aby ich ľudia videli. Veru, hovorím vám: Už dostali svoju odmenu.

Ale keď sa ty ideš modliť, vojdi do svojej izby, zatvor za sebou dvere a modli sa k svojmu Otcovi, ktorý je v skrytosti. A tvoj Otec ťa odmení, lebo on vidí aj v skrytosti.

Jeden pán sa sťažuje: Prídem z roboty, chcem si niečo zajesť,  nič nepripravené. Manželka, mi hovorí, že sa potrebovala modliť. Uznáte, že to nie je svedectvo viery.

Svedectvo viery. Dnes sme zakončili čítanie o prorokovi Eliášovi. Velikánovi Starého zákona. Iste sa modlil. Ale v tom nebolo jeho veľké svedectvo o jedinom právom Bohu. Je treba modliť sa, aby sme vydávali svedectvo viery.

Turzovka, 20.6.2018

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.