Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Múd 2, 1a. 12-22, Jn 7, 1-2. 10. 25-30 

Často dostávam otázky či som pozeral parlament, dokonca i ten náš mestský, lebo je tam šou. 

Prečo sú tam škriepky?

V tom národnom ide o veľa. Kto je pri moci má zákazky – najmä tie štátne a tam sa dá zarobiť. A nie málo.

V mestskom, myslím, nejde o nejaké (veľké) peniaze, ale skôr o prestíž. Opozícia si povie: Nemôžeme im dovoliť robiť niečo pre mesto (tým občanov), lebo by urobili viac ako my a potom by ich znova volili. A tak sa všetko javí ako boj o peniaze, o honor, postavenie...

Myslím, že dnes už si nik nemyslí, že do parlamentu a vlády sa ľudia ženú preto, aby pomohli národu. Nič nové pod slnkom?

V evanjeliu sme počuli: Ježiš chodil po Galilei; nechcel ísť do Judey, lebo Židia ho chceli zabiť. Prečo? Lebo im siahal na ich slávu, postavenie. Žiarlili, že je populárny.  

Ježiš bol pre nich tiež výčitkou svedomia. V prvom čítaní sme počuli: Bezbožní hovoria vo svojom zvrátenom zmýšľaní: „Číhajme na spravodlivého, lebo nám je na ťarchu. Stavia sa proti nášmu správaniu, vyčíta nám prestupovanie zákona, žaluje, že sme zradili svoju výchovu.

Jeden mladík sa vyjadril: Mne babka káže ísť do kostola. Mňa to strašne rozčuľuje. Prečo asi?!

Turzovka, 31.3.2017




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.