Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 3, 11-26, Lk 24, 35-48

V seminári v prvé dní som čítal nejakú knihu a dočítal som sa v nej, že bude vzkriesené aj naše telo.

Nemohol som si tú radosť nechať pre seba a preto som vyšiel na chodbu a povedal to Viktorovi. On: A veď to máš vo Verím Boha!  Myslím, že som si ho zopakoval a prišiel v závere k týmto slovám: Verím vo vzkriesenie tela a v život večný.

Dnes sme počuli ako vyľakaným apoštolom hovorí Zmŕtvychvstalý: Pozrite na moje ruky a nohy, že som to ja! Dotknite sa ma a presvedčte sa! Veď duch nemá mäso a kosti a vidíte, že ja mám.“ Ježiš nebol len nejaký duch, fluidum, astrálne zjavenie, ale On.

A keď tomu stále od veľkej radosti nemohli uveriť a len sa divili, povedal im: „Máte tu niečo na jedenie?“ Dokonca vzal si a jedol pred nimi, čo je dosť zvláštne!

Zdá sa, že apoštoli Ježiša tak povrchne počúvali, ako som sa ja modlil Verím, lebo potom im povedal: „Toto je to, čo som vám hovoril, kým som bol ešte s vami, že sa musí splniť všetko, čo je o mne napísané v Mojžišovom zákone, u Prorokov a v Žalmoch.“

Apoštolom nebolo ľahké uveriť, že Ježiš je "v tele" a rovnako aj nám  nie je ľahké uveriť, že aj naše telo vstane z mŕtvych. 

Našťastie apoštoli, ktorí od veľkej radosti nemohli uveriť, nakoniec uverili a túto radosť šírili ďalej. Nepovedali to iba Viktorovi, ale hovorili o tom v chráme (1. čítanie), ale išli do celého sveta. Táto zvesť sa dostala i k nám.  

Máme radosť z evanjelia? Mali by sme mať. Ak máme, tak úplne samozrejme túto radosť šírime a nájdeme si aj mi nejakého Viktora ktorému to povieme.

Ak nešírime vieru, nemáme z nej radosť a radosť z nej nemáme, lebo ju máme povrchnú a len zvykovú. Preto je treba počúvať, nie ako apoštoli pred zoslaním Ducha svätého, a uvažovať nad tým, čo sa modlíme a ako vyznávame vieru.

Aby aj vám nejaký Viktor nepovedal: Veď to máte vo Verím. A dokonca za ním hovoríme. Amen. 

Turzovka, 20.4.2017

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.