Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 11, 19-26,  Jn 10,22-30 

Stretli ste sa s človekom, ktorý je za niečo zapálený?

Skúsme uvažovať.

Možno v našom meste vidíte pouličné predavačky, ktoré vám núkajú zaručene dobrý tovar a lacno, možno poistenie. Chcel som dať tri bodky, že toho je viac, ale nič mi neprišlo na um. Za všetkým možno vidieť zisk, lacnú, priehľadnú reklamu. Ba ešte – možno ste tu videli Jehovistov, ale aj tí sú v ostatnom čase nejakí unavení, bez zápalu. Dokonca nevidieť u nás ani nadšených fanúšikov hokeja.

V prvom čítaní sme počuli: Tí, čo sa rozpŕchli pred súžením, ktoré nastalo za Štefana, došli až do Fenície, na Cyprus a do Antiochie, ale nikomu neohlasovali slovo, iba Židom. Čo tu možno vybadať? Napriek súženiu sa kresťania rozišli po sveter a hlásali radostnú zvesť (evanjelium). Ešte nepochopili, že videnie, ktoré mal Peter, nepatrilo iba pre jednu rodinu v Joppe, ale malo to byť pre všetky národy, ako sme to opakovali v refréne: Chváľte Pána, všetky národy.  

Iste to však bolo nadšenie, ktoré dokázalo presvedčiť, zatiaľ len Židov v diaspóre, o Zmŕtvychvstalom. Materská Cirkev v Jeruzaleme vyslala do Antiochie Barnabáša, ktorý sa tam mohol zaradovať nad veľkým zástupom, ktorý sa pridal k Pánovi.  Dostali tam už aj meno, ktorým sa hrdíme (?) aj my.

Čo poviete nájdu sa dnes nadšení ľudia. Čo keby to boli nadšení kresťania. A čo keby sme patrili k ním aj my?

Je k tomu jediný návod. Nebyť ako súčasníci Pána Ježiša, ktorí, ho obstúpili ho a hovorili mu: „Dokedy nás chceš držať v neistote?! Ak si Mesiáš, povedz nám to otvorene.“

Ježiš im (aj nám) odvetil: „Už som vám povedal, a neveríte. Svedčia o mne skutky, ktoré konám v mene svojho Otca, ale vy neveríte, lebo nie ste z mojich oviec. A my chceme patriť k jeho ovciam.

Turzovka, 9.5.2017




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.