Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Lk 15, 1-10

 Chlapci a dievčatá, kedy ste boli smutní a prečo? 

Kto v dnešnom evanjeliu bol smutný? Prečo bol pastier smutný? Prečo žena? Čo ich potešilo? - Našli stratenú ovečku, drachmu. Koho predstavuje pastier a žena? Kto je to tá ovečka, alebo drachma? 

Kedy sme stratení?

V Nitre sa stal tento príbeh:

Ferko, ako malý chlapec stratil otca. Bol z toho nešťastný. Starala sa o neho matka. Mala to ťažké. Musela chodiť do roboty, aby mali z čoho žiť. On bol dosť sám, potuloval sa vonku, nechcelo sa mu učiť a dostal sa medzi zlých kamarátov. Aj pofajčievali, mali značkové oblečenie, rodičia im dávali dosť peňazí a Ferko to nemal.

Ferko bol nevďačný voči matke.

Napríklad, niečo mu zabalila na desiatu a on: Toto mám jesť? A praštil to o zem. Matka žila skromne, nekupovala si drahé veci na seba, šetrila, aby zaplatila elektrinu, byt, mali čo jesť... Ušporila a kúpila synovi mobil, aby mal radosť.

Ferko ho síce nehodil o zem, ale povedal: Takýto strašný mobil nemá nik v škole. Ja sa ani neodvážim ho vytiahnuť, lebo všetci sa mi budú smiať, že mám takú šunku. Do neho nedostanem ani žiadne hry, videa, apky...

Matka bola smutná, skoro celú noc preplakala a nevedela, čo má so synom robiť. Veď ho mala tak rada!

Do roboty prišla uplakaná a nevyspatá. Pracovala ťažko, mali tam kožené zástery a keď išla popri nejakom stroji, ten ju zachytil za zásteru, padla na zem, udrela si hlavu a na mieste umrela.

Pohreb. Boli na ňom všetci robotníci z toho závodu. Mali ju radi, keďže bola obetavá. Obdivovali ju ako obetavo sa starala o syna.

Keď vkladali rakvu do hrobu, Ferko sa vrhol na ňu, objal a veľmi plakal. Hrobári museli prísť odtiahnuť mu ruky.

Ferko plakal, bol stratený...

Ako sa nájdeme?

 Modlíme sa:

Bratia a sestry, milé deti. Náš Boh, keďže je Nebeským Otcom je z nás smutný ak blúdime a sme stratení. Preto nás hľadá. Úprimne ho prosme, aby sme sa vrátili my i všetci blúdiaci. 

  1. Nebeský otec, pomôž nám i deťom na celom svete tak sa pripraviť na svätú spoveď, aby sme pocítili tvoju otcovskú lásku a dobrotu. 
  1. Nebeský otec, pomáhaj naším rodičom, učiteľom a kňazom, aby sa o nás tak starali, aby sme nezišli z cesty dobra. 
  1. Nebeský otec, vlož do sŕdc zlých ľudí ľútosť nad premárneným životom, aby sa vrátili k dobrému životu. 
  1. Nebeský otec, daj aby sme sa tešili, že si k nám taký dobrý, trpezlivý a odpúšťaš nám. 
  1. Nebeský otec, daj aby sme si v rodinách odpustili a žili v pokoji a láske. 

Nebeský Otče, ty si svoju lásku k nám prejavil tým, že si nám poslal svojho Syna Ježiša Krista, ktorý nás hľadal ako dobrý Pastier. Lebo ty žiješ a kraľuješ na veky vekov.

Turzovka, 11.9.2022




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.