Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Zjv 11, 19a; 12, 1-6a. 10a-c, 1 Kor 15, 20-27a, Lk 1, 39-56

Znalci ľudskej psychiky hovoria, že každý človek sa pýta: Čo z toho mám?

Je to pravda! Pozor - nie iba z pohľadu materiálnych vecí. Človek koná aj pre dobrý pocit, odmenu, uznanie, radosť z lásky... Žiaľ niekedy aj pre svoju slávu, veľkosť, aby mal moc. To je tragický prípad diktátorov. Vtedy hľadajú nepráve šťastie. Ozajstné šťastie je to, čo nám prináša stále šťastie, a neobmedzuje iných. Voláme to „spásu“. Večný, radostný život.

Ak si povieš, chcem byť spasený, tak hľadáš ozajstné šťastie pre seba. Nám sa spása zdá málo príťažlivá. Sv. Katarína Sienská: Videla som slávu raja. Trpím, že som ešte tu. Ľudia by radšej tisíckrát pretrpeli smrť akoby mali byť deň zatratení, keby o zatratení vedeli čo len trochu.

Najlepšie by nám tom mohla povedať Panna Mária. Vieme si predstaviť, že po odchode svojho Syna túžila byť s ním v nebi a túto radosť dosiahla.

Aké miesto má Panna Mária v snahe hľadania šťastia v našom živote? Nezabúdajme na príklad P. Márie. Pán Ježiš povedal: „Blahoslavení tí, čo počúvajú Božie slovo a zachovávajú ho. To Mária robila najmä po tom ako odpovedala anjelovi: Som služobnica Pána.

Mohli by sme povedať, že toto všetko Mária dosiahla preto, lebo dostala veľkú rolu. Herec Rudolf Deyl: Mnohí herci odišli, lebo dostávali malé úlohy. Čo ostali, vypracovali sa. Niet veľkých a malých úloh. Sú iba veľkí a malí herci. Nemusíme mať veľkú rolu Panny Márie, aby sme dosiahli šťastie.

Mária nám ponúka ideál, ktorý je v dnešnom svete veľmi potrebný. Ukazuje na možnosť byť v Božom kráľovstve, a že sa oplatí sa bojovať na jeho dosiahnutie.

Na pretekoch Girro de Itália jeden málo známy pretekár Matto Grosso prišiel s veľkým náskokom do rodnej dediny. Zoskočil z bicykla, pobozkal matku, a pretekal ďalej. Čo ho ťahalo? - matka. Malo by sa to povedať o každom z nás. Mária je našou motiváciou.

Čo mám z nasledovania Márie? Viac než som si myslel.

Dlhá, Turkov, 2022

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.