Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Dt 7, 6-11, 1 Jn 4, 7-16, Mt 11, 25-30

Na farskej stránke máme obrázok ako z domčeka urobeného z dosák ide, skôr sa brodí, muž so ženou.

Žena je vo vode takmer po krk, muž po lakte a drží nad hladinou vody obraz Božského Srdca Ježišovho. Dopísal som k nemu: Hodnoty si chráňme.

Úcta k Božskému srdcu Ježišovmu bola v našom prostredí pokladom pre rodiny a tento duchovný poklad im sprítomňoval obraz, alebo socha.

Prečo by mala byť aj teraz? Nehovorme „aj teraz“, ale „práve teraz“. Áno, v dnešnej dobe by to mala byť prioritou, lebo Ježišovo Srdce je symbolom obetavej lásky. A v rodinách je taká potrebná.

Vráťme sa k úvodnému obrazu. A niekomu topí dom a musí ho opustiť, môže sa rúhať Bohu, prečo ho neochránil. Alebo môže opustiť dom s Ježišom s nádejou, že ho bude ochraňovať v ťažkostiach ktoré prídu. Záleží od vzťahu k Bohu.

Dokreslí nám to myšlienka z prvého čítania: Ja som Efraima učil chodiť; bral som ich na svoje ramená, ale oni nepochopili, že mám o nich starosť.

Pochopili sme nasledujúce? Povrazmi láskavosti som ich priťahoval, lanami lásky; bol som im ako ten, čo dvíha dieťa k svojmu lícu, skláňal som sa k nemu a kŕmil som ho. Čo z toho platí o nás? Viem, je ťažko pochopiť, že aj v ťažkostiach je s nami láska Ježišovho srdca. Pochopila to rodina z úvodného príbehu.

Otestujme sa: Čo by sme vyniesli ako prvé, keby nám topilo dom? Viem, že nejde tak o zhmotnené symboly, ale o duchovno.

Alebo opýtajme sa aj takto: Čo z domu odnášam a čo do neho prinášam?

Turzovka, 11.6.2021

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.