Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 2,14-.22.32, Mt 28, 8-15 

Francúzke príslovie: Za všetkým hľadaj ženu.

Dnes platí ešte viac: Všetko sa dá vyriešiť peniazmi. A to je korupcia.

V dnešnom evanjeliu sa objavuje francúzske príslovie i korupcia:

 Ženy rýchlo vyšli z hrobu a so strachom i s veľkou radosťou bežali to oznámiť jeho učeníkom. Ženy sú aj za zvesťou o zmŕtvychvstaní.

A tiež sa objavuje korupcia: Keď odišli, prišli do mesta niektorí zo stráže a oznámili veľkňazom všetko, čo sa stalo. Tí sa zišli so staršími, poradili sa a dali vojakom veľa peňazí so slovami: „Tak vravte: ‚V noci prišli jeho učeníci a kým sme my spali, oni ho ukradli.‘ A keby sa to dopočul vladár, my ho uchlácholíme a postaráme sa, aby sa vám nič nestalo.“

Oni vzali peniaze a urobili tak, ako ich poučili. A toto sa hovorí medzi Židmi až do dnešného dňa.

Židia (nie v zmysle antisemitskom, ale v zmysle - nepriatelia Ježiša) platili Judášovi - Židovi, i vojakom - Rimanom. To platí doteraz. Nepriatelia Cirkvi (Ježiša - veď on je v Cirkvi), platia hocikomu, len aby potlačili vieru.

Ženy sú aj za zmŕtvychvstaním. Ježiš ich poslal k apoštolom, a ako sme počuli v prvom čítaní a toto svedectvo sa začalo šíriť dejinami a nezastavila ho ani korupcia.

Ak berieme "ženy" v zmysle francúzskeho príslovia, ako zmyselnosť (nechcem, aby to vyznelo ako sexizmus), využíva sa na demoralizovanie spoločnosti a odvedenie od zásad viery. Ježiš však zapája ženy do evanjelizácie, rovnako ako mužov.

A čo my? Ježiš odkazuje cez ženy aj nám: Nebojte sa! Choďte, oznámte mojim bratom. Ako keby nám chcel odkázať, že aj v dnešnej náročnej dobe pandémie korupcie a zmyselnosti i pandémie covid 19 sa nemáme báť a ponúka nádej. O tom je Ježišovo zmŕtvychvstanie.

Turzovka, Vršek, 13.4.2020




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.