Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Iz 6, 1-4. 8, Hebr 2, 10-18, Jn 17, 1-2. 9. 14-26

Na dnešný sviatok predkladáme pár myšlienok z Encykliky Mediator Dei pápeža Pia XII.

Kristus kňaz a obeta

Isteže, Kristus je kňazom, ale kňazom pre nás, nie pre seba, keďže prináša večnému Otcovi priania a prejavy úcty celého ľudského pokolenia. On je tiež aj obetou, ale pre nás, keď seba samého dáva namiesto človeka, oddaného hriechu.

Zaiste to apoštolovo „zmýšľajte o sebe tak ako Ježiš Kristus“ (Flp 2,5) žiada od všetkých kresťanov, aby mali, nakoľko to dovoľujú ľudské sily, v sebe také rozpoloženie ducha, aké rozpoloženie ducha mal Božský Vykupiteľ, keď seba samého prinášal ako obetu: nech sa mysľou spoločne odovzdávajú, nech preukazujú najvyššej Božej Velebe poklonu, úctu, chválu a vzdávanie vďaky.

Okrem toho žiada od nich, aby akosi prevzali úlohu obety, žeby sa zapierali podľa evanjeliových príkazov, žeby sa dobrovoľne oddali pokániu, žeby každý svoje previnenia oplakal a odčinil.

Napokon žiada, aby sme všetci spolu s Kristom podstúpili mystickú smrť na kríži, a to tak, aby sme mohli použiť Pavlov výrok: „S Kristom som ukrižovaný.“ (porov. Gal 2,19)

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.