Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Minule:

Lenivosť spôsobuje ďalšie neresti.

Lenivec je neschopný vzdorovať pokušeniam.

Lenivec sa stáva otupeným, unudeným, ľahostajným, až apatickým.

Šiesty prejav lenivosti: Odpor k tým, ktorí sú horliví, lebo lenivca dráždia svojou pracovitosťou, zachovávaním poriadku. 

Zaujímavé, lenivec má energiu bojovať proti tým, ktorí pracujú a premáhajú svoju lenivosť. Lenivý je podráždený, ak niekto dbá o poriadok. Vie, že by mal aj on pridať pomocnú ruku, ale nechce sa mu, preto útočí na pracujúceho. Samozrejme pod kepienkom čnosti. Napríklad: Ty už preháňaš s tým riadením. To je chorobné a pod. Zanaá je v tomto nervozita „starých pánov“.

Celonárodné, až celosvetové

Videli sme to v čase pandémie. Nosiť rúška, dodržiavať opatrenia je otravné a prináša určité nároky. Stáť v radoch a testovať sa, znamenalo vyjsť zo svojho komfortu. Objednať sa, ísť na očkovanie si tiež niečo vyžadovalo! Aj tu sa ukázalo, že každý má svoju energiu, ale smeruje ju nesprávnym smerom. Antivaxeri majú stále energiu, aby spochybňovali opatrenia, dokonca dávali trestné oznámenia...

Je to len lenivosť?

Samozrejme, že nie. Veď lenivosť je hlavným hriechom – teda spôsobuje ďalšie neresti a sprevádzajú ju aj ďalšie hlavné hriechy ako je pýcha. Do tej kategórie patria aj plexisklaci. Nedali si rúška, ale plexisklový kryt (ktorý nijako nechráni najmä iných), aby ukázali, že sa nepodriaďujú. Nechceli byť „ovce“, podriadiť sa, lebo oni to nenariadili. 

Nabudúce siedmy prejav lenivosti: Strata drahocenného času




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.