Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Minule:

Nedostatok ovládania je celospoločenský jav

Nedostatok ovládania sa dokonca toleruje

Najmä v športe chýba ovládanie a tým aj čestnosť

Človek sa nezvládnutými emóciami vracia do džungle 

Agresivita v spoločnosti

Minule sme hovorili o tom, že agresivita sa zjavne prejavuje v športe – u aktérov i divákov. V ostatnom čase v politike, i na sociálnych sieťach. Stačí si prečítať komentáre pod hociktorým článkom na internete a musíme si položiť otázku: Prečo chodia ľudia na internet? Často aby sa vyzúrili, urážali, mohli používať hrubý slovník, písať nepríjemné veci, byť zmyselní. A čo je zarážajúce, podporujú vojnových agresorov.

Agresivita v hĺbke srdca

Už sme si povedali, že ak je hnev v srdci, aj maličkosť môže byť tou povestnou iskrou spôsobujúcou výbuch.

Ako nedostať agresivitu do srdca?

Treba byť za všetko vďačný, akceptovať to, čo sa deje a snažiť sa pochopiť iných.

Keď sa ráno zobudíme a poďakujeme Stvoriteľovi za deň, za raňajky, za dostatok jedla, za silu, inteligenciu a zdravie, aby sme si na to všetko zarobili, nemôžeme byť nespokojní.

Dôležitosť vzťahov

Keď máme okolo seba svojich blízkych, priateľov, keď s nimi normálne komunikujeme, zaželáme si pekný deň, keď sa usmejeme na okoloidúceho a on ti úsmev vráti... nemôžme mať v srdci hnev. Nebudeme agresívni.

Idyla?

Samozrejme, nie vždy nám svieti slnko, nie vždy nás sprevádza úsmev blízkych. Je však v našich silách, aby sme sa neurážali, nehnevali, aj keď nám v tomto živote všetko nevyhovuje. O tom je asketika.

Nabudúce: Čo s agresivitou u iných




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.