Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Minule:

Hnev môže vyburcovať človek – treba ho však ovládať

Ježišov hnev bol kontrolovaný

Spravodlivý hnev je iba ten, ktorý vedie k dobrému, k náprave zla.

Motto:

Žalm 37 hovorí: Prestaň sa hnevať a zanechaj zlosť, nerozčuľuj sa to vedie len k zlému.

Následky hnevu sú evidentné. Sv. Doroteus prirovnáva hnevlivého človeka k psovi, ktorý zlostne hryzie do kameňa a vo svojej zaslepenosti nevidí toho, kto kameň hodil. Vo všetkom je dôležitá prevencia – predchádzať hnevu.

Nepustiť si blchu (hnev) do kožucha.

Dá sa to?

Všetko je o srdci. Dovoľte jednoduché prirovnanie: Predstavte si, že ste sami za tmy na bočnej, slabo osvetlenej ulici. Čakáte na spoj a príde vám na myseľ ako niekoho prepadli. Počujete kroky. So strachom sa pozriete kto ide.

Predstavte si tú istú situáciu, ale čakáte niekoho blízkeho. Počujete kroky – podídete a s láskou sa pozriete na prichádzajúceho. Úplne iná reakcia. Záleží od situácie, ale aj od naladenia sa.

Ak máme v srdci napätie, nielenže to prezrádza naša „reč tela“, ale sme ako dom naplnený vysoko skoncentrovaným plynom. Stačí iskra a všetko vybuchuje!

Nabudúce: Svedectvo trpezlivosti.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.