Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Minule:

Hlavné hriechy sú príčinou ďalších hriechov

Hnev spôsobuje osobnú nespokojnosť, nesúlad v rodine, rozdelenie v spoločnosti

Hnev je sebectvo

Hnev ako energia

Hokejový expert počas stretnutia našich hokejistov so Švajčiarskom povedal o jednom našom hokejistovi, že musí hrať v hneve aby sa vyburcoval, mal energiu. Niečo na tom je, lebo hnev mobilizuje v nás aj určitú energiu, silu. Asketickí autori v súvislosti s hnevom hovoria, že hnev je ako bujný kôň, ktorého treba osedlať. Je zdrojom obrovskej energie, ktorú treba usmerniť.

Hnev môže byť aj spravodlivý.

Spomeňme na Ježiša Krista, ktorý vyháňa predavačov z chrámu. Tam sa tiež hovorí o spravodlivom hneve. Ježiš dal celú svoju energiu do služieb dobra, nerobil v afekte. Evanjelista Marek píše: „Ježiš... vošiel do chrámu. Všetko si popozeral a odišiel s Dvanástimi do Betánie, lebo už bol večer.“ Teda vôbec nerobil v návale hnevu a rozčúlenia. Všetko si popozeral, vyspal sa na to a na druhý deň urobil poriadky.

Nezabudnime tiež na detail pri druhej podobnej udalosti, keď uplietol z povrazov bič, dal si teda čas, aby robil rozvážne. Nerobil v afekte.

Kedy je hnev spravodlivý?

Spravodlivý hnev je iba ten, ktorý vedie k dobrému, k náprave zla. Teda na prospech iného, nie na jeho škodu.

Nabudúce: Čo s hnevom, agresiou?




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.