Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Minule:

Pád do hriechu nie je náhodný

Zhrešiť sa dá iba z vlastného rozhodnutia

Útek pred hriechom je útekom pred vlastnou záhubou

Dôležitosť nasmerovania

Ak si uvedomujeme množstvo pokušení, môžeme byť až v rozpakoch, ako ich rozoznať a ako ich prekonať.

Pýtame sa:

Ako sa ubrániť? Vždy znovu a znovu utekať? Ale kam? Ako sa vyznať v tej spleti najrôznejších nástrah? Jestvuje z toho vôbec východisko? Neberie to odvahu? Nevznikne z toho všetkého nakoniec najväčšie pokušenie praštiť všetkým?

Rezignovať?

Nástrah je tak veľa, až vyúsťujú do najväčšieho pokušenia - vzdať sa úsilia o slobodu. Je to však súčasne stav, v ktorom sa rodí pokorná naviazanosť na Boha.

Význam cieľa

Je potrebné mať ideál. Starí asketickí spisovatelia zdôrazňujú: „Do horúcej polievky muchy nesadajú“. Iba plytkí ľudia sa mocú v kdejakých vášňach.

Zoberme si prirovnanie z kontaktného športu – hokeja. Útočník vidí pred sebou súperovu bránku a chce dať gól. Urputne ide za svojim cieľom. Obrancovia ho hákujú, strkajú, udierajú... Keď dá gól dvihne ruky, teší sa. Akoby všetkým kričal: Nevadí čo všetko ste mi robili, ja som dosiahol svoj cieľ, prekonal som vás! Ak to vzdá, nedá gól, odpláca, pobije sa, sťažuje sa u rozhodcov...

Ak máme cieľ, striasame všetky pokušenia – víťazíme.

Nabudúce: Tréner duchovného života




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.