Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Minule: 

Pokánie je náprava zničeného

Základ nápravy je zmena zmýšľania

Rusko, ani my, sme sa nevyrovnali s minulosťou.

Duchovnou chorobou dneška je ľahostajnosť 

Ovocie zlých časov - beznádej

Zlé časy na nás negatívne vplývajú. Denne vzlietajú milióny lietadiel. Jedno havaruje a vie o tom celý svet. Dolieha na nás množstvo katastrof. Počúvame o epidémiách, o vojne, o požiaroch u nás, u susedov, vo svete, bojíme sa zvyšovania cien, znižovania životnej úrovne. Už dávno sme si odvykli „uťahovať opasky“. Pritom väčšina ich musí stále zväčšovať. Skoro každý kanál TV hovorí o nových receptoch a zároveň o diétach, o chorobách z nadváhy.

Depresia ako následok zlých časov

Jeden môj dávny miništrant mi poslal video o tom ako ľudia počúvajú nezvyčajné trúbenie. Bol z toho zdesený. Video je totiž spracované veľmi sugestívne a pripomína trúbenie anjelov pred koncom sveta, ako to popisuje Apokalypsa. Šíri sa beznádej.

Čo to s nami robí?

Sme v pokušení prijať konzumný materializmus. Žiť podľa hesla: Jedzme, pime, zajtra aj tak zomrieme. Ťažké časy sú tiež vhodnou klímou pre pokušenie rezignácie a beznádeje. Priam to núti vzdať sa - veď i tak je všetko zbytočné. Za najmúdrejšie sa považuje utiahnuť sa do vlastného pohodlia a užiť aspoň pre seba čo sa ešte dá.

Čo na to askéza?

Nesmieme si namýšľať, že mimoriadna situácia nás dišpenzuje od rešpektovania Božích príkazov (pre neveriacich – „od etických zásad“). Nikdy nemáme právo vzdať sa zásad evanjelia a používať taktiku tohto sveta. A je potrebné učiť sa dôverovať Bohu.

Nabudúce: Dôsledok zlých časov – sebectvo (ľahostajnosť?)




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.