Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Minule: 

Rodičovský (zvlášť materský) cit je najsilnejšou emóciou.

Nezvládnutý materský cit môže narušiť manželstvo.

Deti musia vidieť, že rodičia sa majú radi.

Matka nemôže vstupovať do života dospelého dieťaťa.

 Zlomený rodičovský cit

Patri tu zanedbanie lásky a starostlivosti k deťom. To je patologický jav a žiaľ reálny. Množstvo detí v domovoch, prípadne náhradnej starostlivosti, je toho dôkazom. Mnoho rodičov opúšťa svoje deti pre nový vzťah, alebo nejakú inú závislosť. Kto to pochopí, že matka zanechá tri deti a ide za pochybným vzťahom? Tu ide o totálne zlomený materský cit. Vidíme, že tu je niečo neprirodzené.

Rodová rovnosť

Ak niekto nevie, či je muž alebo žena, je vychovaný k x-tému pohlaviu, nečudujme sa, že sa u neho nevyvinie rodičovský cit. Tu je práve zloba gender ideológie. Vraj sliepka z liahne nekvoká.

Negatívny príklad celebrít

K minulej téme som dostal poznámku: „Náš popredný politik už ani nevie, kde sú jeho deti a ani ho to netrápi.“ Myslím, že vie, kde má deti, vraj na nich platí. Ale nie je to choré, že má napriek tomu veľa voličov? Svedčí to nielen o zlomenom rodičovskom cite, ale aj zlomenom cite k základným ľudským hodnotám!

Je to dnešný trend?

Čiastočne áno. V minulosti, ešte aj v začiatkoch socializmu nemohol byť vedúci straník rozvedený. Zvlášť sa na to kládol dôraz u riaditeľov škôl a učiteľov. Možno to bolo podľa hesla: Ako môže niekoho viesť, učiť iných, keď nezvládol rodinu?!

Na záver heslo

Potrebnosť askézy - formuje človeka.

Nabudúce: Dieťa ako dar

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.