Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

Sv. Rity z Cascie, rehoľníčky, ľub. spomienka

17:15 - Pobožnosť za rodiny

Utorok

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

Sv. Bédu Ctihodného, kňaza a učiteľa Cirkvi, ľub. spomienka

17:00 – Mariánske večeradlo, po večernej sv. omši adorácia

Piatok

Sv. Filipa Neriho, kňaza, spomienka

Sobota

Sv. Augustína z Canterbury, biskupa, ľub. spomienka

Nedeľa

ZOSLANIE DUCHA SVÄTÉHO, slávnosť

 

Zbierka na Katolícke masmédiá

Dnes je zbierka na katolícke masmédiá. Koná sa pri príležitosti 57. svetového dňa spoločenských komunikačných prostriedkov, ktorý si práve dnes pripomíname.

 

Májová pobožnosť

Dnes o 14:00 hod. je májová pobožnosť U Štefánkov na Vŕšku. Na budúcu nedeľu bude pobožnosť o 14:00 hod. U Mravca.

 

Novéna k Duchu Svätému

Modlíme sa Novénu k Duchu Svätému pred Turícami. Vždy po ranných sv. omšiach.

 

Kántrové dni

Letné kántrové dni sú na budúci týždeň v stredu, piatok a sobotu. Záväzný je iba jeden deň. Ich obsahom sú prosby za jednotu kresťanov alebo za duchovné povolania.

 

Odpustky

Na budúcu nedeľu Zoslania Ducha Svätého sa udeľujú úplné odpustky tomu veriacemu, ktorý sa v kostole alebo v kaplnke zúčastňuje na slávnostnom recitovaní alebo speve: hymnu Veni Creator Spiritus – Príď, Duchu Svätý, tvorivý.

 

Dary na kostol  - Na Kostol obetovali: ctitelia Panny Márie U Okuliarov 50€, rodičia birmovancov 150€, z krstu Mária Hadrabová 100€, zo sobáša od  rodiny Andreja Šamaja 100€ a zo sobáša od rodiny Terézii Paľuchovej 100€. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť.

 

Poďakovanie

Úprimné poďakovanie patrí rodičom prvoprijímajúcich detí a všetkým tým, čo sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na príprave slávnosti prvého svätého prijímania. Osobitne ďakujem rodičom za spoluprácu počas celého obdobia prípravy. Vaša ochota a námaha sa stala vzácnym vkladom pre vaše deti, ktoré dnes prvýkrát prijali Pána Ježiša vo Sviatosti Oltárnej. Chcem vás poprosiť, aby ste pri svojich deťoch aj naďalej duchovne stáli, viedli ich a vychovávali v láske k Bohu a blížnemu. V našej farnosti je krásny zvyk, že deti po prvom svätom prijímaní celý nasledujúci týždeň, ktorý sa nazýva biely, chodia na sväté omše, aby hneď na začiatku intenzívne prijímali Eucharistiu a tak najlepšie poďakovali za tento nesmierny Boží dar. Milé deti, prichádzajte v sprievode svojich rodičov na sväté omše celý tento týždeň, urobíte Pánu Ježišovi veľkú radosť.   




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.