Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Liturgický kalendár a program pobožností

Pondelok

Sv. Bazila Veľkého a Gregora Naziánského, biskupov a učiteľov Cirkvi

Utorok

Najsvätejšieho mena Ježiš, ľub. spomienka

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa chlapci)

Streda

17:15 – Pobožnosť za deti (modlia sa dievčatá)

Štvrtok

Prvý štvrtok v mesiaci – deň modlitieb za duchovné povolania

17:00 –Mariánske večeradlo

Piatok

ZJAVENIE PÁNA, slávnosť

Sobota

O Panne Márii vo Vianočnom období

Nedeľa

KRST PÁNA, sviatok; končí sa Vianočné obdobie

 

Nový rok - Prvá nedeľa v mesiaci

Dnes je novoročná ofera. Vďaka za vašu spolupatričnosť a štedrosť.

 

Prvý piatok

V týždni máme prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme pol hodiny  pred sv. omšami. Starých a chorých budeme spovedať v Turzovke v stredu od 8:00; v Dlhej, Turkove, Závodí a Predmieri vo štvrtok od 8:30.

 

Úmrtie  - Štefan Grežďo

Oznamujeme vám, že zomrel bývalý turkovský kostolník pán Štefan Grežďo. Pohrebná svätá omša bude v stredu 4.1.2023 o 13:00 hod. v kostole v Turkove. Po svätej omši budú pokračovať pohrebné obrady na cintoríne v Olešnej – Potôčky. Ďakujeme mu za dlhoročnú obetavú službu pre turkovský kostol a celé farské spoločenstvo. Nech mu dá Pán pokojné a večné odpočinutie.

 

Zjavenie Pána

V piatok 6.1. je prikázaný sviatok Zjavenia Pána – Troch kráľov. Sväté omše sú ako v nedeľu. Už vo štvrtok večer o 18:00 hod. sa bude sláviť svätá omša s platnosťou na tento sviatok. Pri príležitosti tohto sviatku sa požehnáva voda, ktorú si potom môžete vziať do svojich príbytkov.  Na sviatok Troch kráľov budeme sláviť aj Misijný deň detí. Spoločne sa budeme modliť za pokoj v Etiópii. Do štvrtka 5.1. sa deti po večerných svätých omšiach  modlia misijný deviatnik.

 

Dobrá novina

V utorok 27.12. vás navštívili koledníci Dobrej noviny. Odovzdali ste im milodary spolu Turzovka 3679€ . V Dlhej nad Kysucou môžete prispieť na Dobrú novinu v kostole. Vďaka, že podporujete tento kvalitný projekt, ktorý je zameraný na pomoc deťom v Afrike. Srdečné poďakovanie patrí aj deťom, mladým a animátorom, ktorí sa zúčastnili koledovania. Nech vás za to Pán bohato odmení.

 

Požehnanie domov a bytov

Informácia pre tých, čo si nahlásili požehnanie domov a bytov. V Turkove a Dlhej  budeme požehnávať už dnes na Nový rok od 14:00. Na Vyšnom Konci, v Závodí a Predmieri budeme požehnávať v piatok od 14:00 hod. V Hlinenom a Turzovke – Stred budeme požehnávať v sobotu od 9:00 hod. V prípade potreby vás budeme telefonicky kontaktovať. K požehnaniu vašich príbytkov je potrebné, aby ste boli vyspovedaní. V príbytkoch majte pripravený krížik a sviecu.

 

Úmrtie – emeritný pápež Benedikt XVI

V týchto dňoch sa spojme v modlitbe za zosnulého emeritného pápeža Benedikta XVI., ktorý viedol Katolícku cirkev v rokoch 2005 – 2013. Jeho plodná a obetavá služba je darom pre celú Cirkev. Pohreb bude vo štvrtok 5. januára o 9:30 hod. na Svätopeterskom námestí.

 

Dary na kostol a poďakovanie

Na budúcu  nedeľu pri svätej omši o 9:45 bude hrať a spievať ľudová hudba Minárikovci z Horného Vadičova. Srdečná vďaka za vaše milodary na kostol. Nech Pán odmení Vašu obetavosť a službu pre farnosť. Prežite pekný sviatočný novoročný deň s Božím požehnaním.




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.