Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Štvrtok 28. týždňa 

Rim 3, 21-30a, Lk 11, 47-54 

Jeden spolužiak žongloval s jablkami.

Starší chlapec išiel k nemu, aby to skúsil. Žonglér si však myslel, že mu ich chce zobrať, začal utekať a cestou ich rozhryzol a rozhádzal. A tak nemal nik jablka a bolo po žonglovaní.

Táto scénka sa mi vynorila, keď som si prečítal túto vetu: Beda vám, zákonníci, lebo ste vzali kľúč poznania! Sami ste nevošli, a tým, čo chceli vojsť, ste zabránili.

Kľúč poznania do Božieho kráľovstva zobrali, nevstupujú do neho a nedovoľujú doň vstúpiť iným. Ježiš však prišiel, aby nám otvoril bránu Božieho kráľovstva. Preto bol takmer neustále v konflikte s farizejmi a zákonníkmi - týmito „expertmi na Božie kráľovstvo“.

Bola to tá skupina Židov, zákonníkov a farizejov, ktorá sledovala Ježiša a snažila sa ho znemožniť. Cítili sa ohrození vo svojej pravde, svojej nábožnosti. Chceli mať patent na prejavy viery, zabúdali na čo slúži zákon. Vyžívali sa v pompéznosti a náboženskej pýche.

Pane, ukáž mi body v mojom živote, v ktorých sa cítim ohrozený pravdou. Pomôž mi, aby som sa nestaval proti nej. Páči sa mi, že veci sú predvídateľné a stabilné, ale niekedy sa veci vyvinú ináč a ohrozujú moje sebauspokojenie a vyrušujú ma. Daj mi milosť počúvať aj tie hlasy, ktoré ma znepokojujú. Pane pomôž mi, aby som neprekážal iným na ceste do Božieho kráľovstva!

Turzovka, 19.10.2023

Pozrite tiež:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/544-stvrtok-28-tyzdna

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1035-stvrtok-28-tyzdna-2

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2734-stvrtok-28-tyzdna-20

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3644-stvrtok-28-tyzdna-22 

 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.