Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Rim 4, 1-8, Lk 12, 1-7

Keď som pred štyrmi rokmi vplával do mútnych vôd na Facebooku, začal som s týmito vtipným myšlienkami od neznámeho autora:

„Keďže nemám PC snažím sa získať priateľov po vzore Facebooku. Každý deň chodím von a okoloidúcim hovorím o tom ako sa cítim, čo som jedol, čo budem variť, čo budem dnes robiť. Potom im rozdávam fotky rodiny, psa, záhrady, detí, hovorím im o nich.

Počúvam ich rozhovory a hovorím im ako ich milujem.

Funguje to. Už mám troch priateľov. Dvoch policajtov a jedného psychiatra.“

Je to sci-fi, či realita? Na ulici to normálni ľudia nerobia, ale na FB áno. Ľudia si chránia svoje súkromie, dbajú o ochranu osobných údajov a vzápätí celému svetu (a je to možné sledovať na celom svete) dávajú obrázky svojich deti, čo varia, ako sa cítia a často tam aj vyplakávajú, chvália sa i nadávajú.

V evanjeliu nám povedal Pán Ježiš: „Chráňte sa kvasu farizejov, čiže pokrytectva. Veď nič nie je skryté, čo by sa neodhalilo, a nič utajené, čo by sa neprezvedelo. Lebo čo ste povedali vo tme, bude počuť na svetle, a čo ste pošepli v izbách do ucha, bude sa rozhlasovať zo striech.

Pán Ježiš nemyslel na FB, ale na osobný a potom konečný súd, kde všetko vyjde najavo. NA FB dávame to čo chceme, aby iní vedeli o nás o našich blízkych. Nezabúdajme, že bude zverejnené aj to čo nechceme, aby bolo zverejnené. Preto úprimne sa zverujme pri spovedí, aby to tam bolo prikryté Ježišovým milosrdenstvom a robme nápravu, aby sme sa nemuseli hanbiť celú večnosť.

Turzovka, 20.10.2023

Pozrite tiež:

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1034-piatok-28-tyzdna

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1463-piatok-28-tyzdna-2

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2735-piatok-28-tyzdna-20 




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.