Prevádzkovateľ webu Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, IČO: 31 912 362 ako prevádzkovateľ na účely ochrany osobných údajov

spracováva na tejto webovej stránke cookies nevyhnutné pre technické fungovanie webových stránok, ako aj pre analytické účely.

Farnosť Turzovka

Rímskokatolícka Cirkev

Sk 1, 12-14, Lk 1,26-38

V dnešnej dobe máme problém so sústredením.

Je to doba hluku a najrozličnejších obrazov, aktivít. Doba nepraje uvažovaniu, pokoju a tichu. Odráža sa to i vo vzťahu k modlitbe, na ktorú nie je vôbec ľahké nájsť si čas a ochotu.

A čo ruženec? Ruženec privádza ľudí k Bohu už celé stáročia a aj dnes nám môže pomôcť vytvoriť v sebe priestor ticha a otvorenosť pre Boha.

Modlitba ruženca nám v tom môže pomôcť. Ak sa ho rozhodneme modliť, musíme si nájsť naň nejaký čas. Neustále sa opakujúce Zdravasy, sú ako vlny šumiaceho jazera uprostred nášho vnútorného sveta, vlny ktoré upokojujú od obáv, starostí, očisťujú svet našej fantázie, vytvárajú priestor pokoja, aby sme sa v blízkosti Panny Márie, nechali ponoriť do Božej lásky.

Ruženec je koncipovaný z mnohých slov, ktoré nepochádzajú z pozemského sveta – Otče náš, máme od samotného Božieho Syna, veniec Zdravasov, kde ako ozvena neustále zaznievajú slová z pozdravu anjela Márii...

Niekto ruženec prirovnal tiež k rieke. Tak ako jej tok udržujú brehy, tak udržuje recitovanie Zdravasov pri Panne Márii. Keďže ruženec je rozjímavá modlitba, je to modlitba a zároveň aj meditácia, rozjímame nad ružencovými tajomstvami. Tým nás spája s Ježišom, ktorý sa stal človekom, ktorý trpel za nás, vstal z mŕtvych a vedie nás po ceste života do svetla svojho kráľovstva.

Viac o ruženci a o dnešnom sviatku môžeme nájsť i na:

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/554-ruzencova-panna-maria

https://faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/1042-ruzencova-panna-maria-2

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/2725-ruzencova-panna-maria-20

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3172-ruzencova-panna-maria-21

https://www.faraturzovka.sk/uvahy-prihovory-homilie/homilie-vo-vsedne-dni/3636-ruzencova-panna-maria-22




Prihlásiť

Prihláste sa do svojho účtu

Užívateľské meno *
Heslo *
Zapamätať

Rímskokatolícka cirkev Farnosť Turzovka, všetky práva vyhradené.

Copyright © 2014 - 2022.

Created by Silvester Judák.

Tvorba farských webov.